2008/08/31

~A day before puasa~


Baru dpt peluang to update...baru hbs masak juga...dinner cum to sahur..2 in 1 (giler malas...) sahur nnt tambah telur dadar je..kat rumah ni kalau beria sahur adalah abang..kekdg siap tambah macam makan tghari..aku selalu gelakkan dia...but so far alhamdullillah..start puasa umur 6 thn until now tak pernah merunggut...as for deana pula..so so la, ikut angin..so far tk pernah tinggal walaupun merunggut..tsya paling best, last year start puasa...tak merunggut langsung walaupun byk dugaan...n dia berjaya puasa 30 hari....hopefully tahun ni she can do the same...

Selamat Berpuasa to all dari kami di sini



To all muslim out there, Selamat Menyambut Ramadhan...Semuga Ramadhan kali ini adalah yg terbaik dalam hidup kita....Amin!!!

2008/08/30

~Fish Spa~

Aritu time aku gi GIANT, ada pula org buat promotion `fish spa'..20 minit RM 10.00 je...tsya puas membodek..akhirnya...




geli geleman aku tgk...tsya ketawa terkekek2...


tapi oklah...ikan2 ni keje dia makan all the dead cells...

~Wud like to try?~


~Percutian~


Cuti sekolah hari tu, aku sempat bawa anak2 gi merehatkan diri...best sgt!Dh lama tak dpt bercuti bersama2..so pepagi tu destinasi pun bermula...Jom layan..





Sukanya dorang...aksi2 dr anak2 ku hossshhhhh......


dan lagi


nnt sambung lagi yerk..ngantuks sgt....
~Nite all~











































~Penat Sudah~


Hulaaa...lega br hbs mengemas rumah n segala2nya...br teringat lapar nak makan...makan ape yerk? lately ni aku rasa malas gila nak masak...kalu rajin tu sampai ke petang aku dok kt dapur je..mcm2 aku rasa nk buat..


Tak pe hari ni aku nk gi brunch kt restoran favourite we all kat usj 1..lg pun hari tu anak dia kawin, aku gi tapi tertinggal hadiah dia..so hari ni harus aku pergi hantar gift tu!!!!


Deana pepagi dh ikut besfren dia, Zafira gi picnic kg Sg. Congkak...abg lak nk gi Sunway Pyramid wid his frenz...`Shuffle lah kejanyer kalu dh jumpa cmtu'..


Tinggal le aku ngn tsya..."sya, nk wat ye kita kt rumah?...jomm pi subang parade jommm...."
Gi dulu la...lapar ni!!!!


2008/08/29

~Memonteng~

Jeng-jeng-jeng...lepas lunch ni jgn harap aku nk msk ofis lg..my baby u mc today..so aku apa lg tanduk syaiton naik sejenggal..muahahahaha, pasni pi hair saloon aku nk cuci rambut n massage my head..besttnyer!..Pas friday prayer kami mau berpesta di shopping malls..hari2 terakhir sblum puasa.... ~wait till i come~

C u laterrrr...daaa

~Kekasihku Seru~

Malam tadikan, while aku sidai kain...tetiba auto gate aku terbuka..hah kau! ternganga luas..pastu few seconds dia tutup balik...buka, tutup byk kali gaklah...aku pun sound anak2, "stop palying the remote"...anak pun kata "apa mama ni, kitaorg tgh tgk ~Kekasihku Seru~ ni...Hah?..dah lah time tu mcm berangin skit n bau bunga kemboja pokok aku tu menusuk hidung pulak..aku jadi berdebar2 sgt..meremang bulu romaku..apakah ini???...terasa lama sgt kain aku nak hbs sidai...n the gate still gak mcm tu...apalgi aku pun cepat2 cabut msk dlm rumah..tutup pintu n tekanlah butang manual gate tu..doesn't work u olls!..mcmana ni?...alah leceh lah..anak2 aku pun heran knp mama dok terintai2 kt tingkap tu....~sungguh menakutkan aku~

Last2 aku baca ayat Kursi n ajak abg temankan aku gi kt gate tu...lepas berjaya tutup gate tu aku pun locked la....ambik kau, lega!..elok aku melangkah je..gate tu tbuka balik tp sb ada mangga dia tersangkutla kt situ...lantak kau la..

Sampai pagi ni gate aku buat perangai...n aku tau ni x de kena mengena dgn ~Kekasihku Seru~
Mesti motornyer problem...fuhhh! Lega siot...

2008/08/28

~Serupakah kami~




Ramai yg kata anak dara aku yg no. 2 serupa mcm aku, tapi masa aku kecik2 dulu muka aku sebijik mcm yg no. 3, tapi entahlah...apa2 pun dorang ni kan anak aku...sdikit sbyk mustilah rupa ku kan????


Tapi si kakak ni..masyAllah very high maintenance, aku kecik2 dulu pun tak mcm ni..pakai apa je yg mak n pak aku belikan...tak de chance nk minta lebih2...tapi yg ni, kalu aku beli ikut suka aku alamat nyer..sampai kematu dia tk sentuh...yg ni mmg tk serupa langsung dgn aku...aku kecik2 baik tau..tanya mak aku! Ye ke???


Pening memikirkan mcm le dia besar besok....so deana morale of the story ~apalg blajarla rajin2 biar dpt gaji ribu ribannnn pastu spend like hell, janji u know how to manage ur life~ sapa pun tk kisah, tu duit deana, btul tk??

Tsya ooo Tsya




Hai nama saya Tsya...ni saya n kak deana...nk tumpang blog mama jap.

Anak dara kecik ku ini ngekor je time aku balik keja, tk sempat2 nk suruh mama update blog..nak juga interframe..nk letak gmbar mcm abg...layan ye lah ye...Apa2 pun mama sayangggg sgt kt u olls!!!

~nak mandi jap ye, to be continue~

~

~Hisshh~

Pepagi nie sejukkkk sgt...rasa nak balik berselimut je...

Rasa nak demam pun ye..kepala dah berdenyut2 siap pedih mata lg...apakah kesudahannya?...MC??? muehehehehe....

~bantal ooo bantal, why wajahmu di mana2??~

2008/08/27

The One n the Only


Kekdg terasa cepat betul masa berlalu, my baby boy dah jadi big boy...tapi aku lagi missed dorang time kecik2 dolu....nway ni lah bujangku yg macho tp hancooo pasal nyer...manjanyer ya ampunnn..lariksss!


To abg, do remember this, at dis time dis moment u never change..u still the same baby boy of mine....Mama harap abg can be a gud son and brother to me n adik2..we love u!




Sarah rajuk lg x?

My Darling Angels


Ni lah sweet childs of mine....ya ampun, bole botak mama dikerja dek bdk berdua nie time shopping la....

They r so excited to know bout my blog.

Mcm2 tips dorang bagi...they r more advance than me..muahahaha

3 of Mine

Last nite while having our dinner, tsya merajuk coz aku save gambar abg dlm hp as MY BABY BOY..so satu hal plak nak pujuk bagai...ayat power aku ..no matter what u r my BABY FOREVER...terus smile sampai telinga, deana pulak tarik muncung pjg...semua org dpt gelaran baby, so dia apa? satu hal plak...puas fikir..last2 hah ur r my angel...senyum meleret, adohss la anak..sib baik 3 kalau 10?

Luv them all!...

Big Thnx to Tea Dean

Halooo....got the opportunity to update...nway tq to tea dean to introduce me to this blog...kwehkweh lama dok baca org punya, finally i have mine...will update n share with u later ok!

Lalalala..saya sgt sukaaaaaaaa
Hi! This is my first time blogging. See ya later!