2008/09/26

Tak sabarnye..

bestnyeee..arini last keje, pastu cuti...tak sabar ni nk balik kampung....anak2 pun sama excited ok!
Malam tadi gi ambik baju raya kt tailor...sgt suka!..Balik rumah masing2 melaram baju baru itu, bahagia sgt bila tgk anak2 gumbira...ingat nk buat kuih raya mak, tapi malasssss...alahai, kesian mak!...tak pe, nnt akan kuuruskan juga kuih muih itu..aku received byk hampers, mcm kedai hamper lah pulak...tk cukup tempat aku nak letak..lelong! lelong! sapa mau beli...hehehe
Kt ofis pun org dh tk keja sgt, tapi bos aku giler tekun buat keja...lecehlah bos ni, buat aku serba salah!!!!...lepas raya bos aku gi Japan plak seminggu, so double celebration lah aku..yeeeehaaaa...
Aritu aku beli langsir kt JJ, cantik bangattttt...tapi aku sungguh kiciwa sb senteng.. my sliding door giler tinggi, so end up aku kena sambung bawah dia with plain satin (idea mamat kt interior design ni)...happy sgt, sb aku suka giler wid the curtain...so bertambah2 cantekkkkk..
Eeeee...tak sabarnye nak rayaaaaaaa...nk balikkkkk kampunggggggg!!!!korang balik bila????

2008/09/24

Syukur...

hrmm..semalam aku el, sb aku nk habiskan tempahan kuih raya org..huwawahha..next year aku tk mau dh ambik tempahan org...penat ok!..aku sorang2 dok buat segala2nya..mak aku punya pun tak sempat buat lagi...yg aku punya habis dah kena makan ngan anak2..nampak gaya lepas raya lah aku buat utk rumah aku..
semalam company aku bg bonus raya sebulan gaji...sgt soka!...Syukur PdMu Ya Allah!..hari ni dtg keja semangat sikit..satu sebab dh nak raya lagi satu sbb dpt duit raya....Kt opis ni aku pasang lagu raya je bagi meriah sikit..bdk2 ni suka tumpang dengar...
Insyallah, tak de apa2 aku balik kampung this sunday...dah siap semua baru aku nak berangkat pulang...

2008/09/20

~Ramadanku~


Rancangan ini diulang tayang semula kt channel 611 (astro ceria)..bukan apa, last year anak2 aku si deana n tsya together in this show..pepagi lagi aku dh hantar dorang gi shooting kt double vision, pj....kesian sgt kul 7 dh kena sampai sana, they finished 30 programs in two days..so pagi sampai late nite dorang shooting tau.....sgt2 penat! Jom tgk sedutan yg sempat aku snapped from tv..


kak marisya






deana (baju hijau)..hehe lainnya muka anak mama..


tsya pulak...

deana n tsya

After a year, deana je still aktif with tv programs, 2 kali dlm Macam2 Aznil and baru2 ni dia muncul kt tv3 at 8:30am dlm rancangan chipsmore land..lima hari shooting kt pangkor island sampai demam2 anak aku..hari2 nangis sb rindu kt kami...poor u my darling girl!..maklumlah tak pernah berpisah lama n jauh mcm tu...ni aku dh suruh dia stop jap sebab next year dh upsr...

rindu wei..

Lama gak aku rasa tk update blog aku nie..sgt2 busy, rindu weiii...so tonite dptlah aku berupdate...byk benda nak citer..satu2 dulu ok!

Citer pasal lampu kelip2 n pasang pelita dulu k...best oooo, hari pertama posa aku dh start pasal lampu kelip2, minggu kedua aku dh pasang pelita...bagi feel raya sikittt, anak2 happy aku tumpang bahagiaaaa...berlari berkejaran (sambil nyanyi lagu sharifah aini n broery..hehehehe) main bunga api...




beginilah sukanya anak2 aku dpt main bunga api...meriah uollss!!!

















2008/09/15

~alooo~

hehehe..terasa lama giler tk update blogku ini...sgt2 sibuk dgn office work and hse work (siapkan tempahan kuih raya utk office mate)....actually there's so many things to update tp tak berkesempatan....hehehe, miss me?..
Semalam kn 14 Ramadhan, 10 years ago, itulah tarikh aku menjadi anak yatim...bapa kesayangan kami telah meninggalkan kami semua pd usia 49 tahun..masih terngiang2 suara bapaku di saat akhirnya bersama kami...sungguh aku rindu sgt pd arwah bapa!!!! Di pagi yg syahdu, di bulan ramadhan dan di hari khamis...aku telah menerima panggilan dr mak aku yg mengatakan bapa aku tak sihat (sakit dada)..aku ingatkan biasa2 je...langsung tak terdetik di hati aku, aku cuma called arwah selepas tu dan bertanyakan khabarnya (masa tu dia kt ofis) dgn tenang dia kata tak de apa yg perlu dirisau..sikit je!!tapi aku tahu dr suara arwah, dia mmg menahan sakit, kan puasa so dia tk dpt ambil pil jantungnya...he did mentioned to me that dia nk pergi jumpa his doctor but nk ambik mak aku kt rumah dulu...i adviced him not to drive..
Dlm kul 11.00 am mcm tu aku called him again (dont why hati asyik berdebar2 je time tu), no one pick up. Aku try lg n this time around, dgr suara yg kelam kabut sgt..n the doctor told me that my bapa dh krikital (sedihnye aku..) n dgn gelabahnya aku...try to called my sis n my uncles but not my mak coz tak sanggup aku nak sampaikan berita ni pd mak...
Aku pun bertolak balik ke Penang...dlm kul 4:30 pm aku sampai di GH, bapa aku ditempatkan di CCU...n i saw my mum n sis dh bengkak2 mata...aku terus masuk n jumpa my bapa...seems like nothing serious...bapa aku masih sedar dan bercakap2 dgn kami...bertanyakan itu ini..tp mata bapa tak buka sb dia kata pedih silau dgn cahaya lampu but aku nampak airmata dia mengalir..he asked my mum not to leave him!...dia minta kami urutkan tangan dia sb lenguh katanya...dlm kul 5 lebih mcm tu, doktor dtg n explained yg his heartbeat dh getting slow, they need to do the treatment...so kitaorg pun keluar, masa treatment tu aku dgr suara bapa aku menjerit perlahan menyebut nama Allah berkali2..kesiannya aku rasa nak halau doktor keluar n stop the treatment...tapi apakan daya kami!
Selepas tu doktor panggil aku n adik aku, explained dah tak de harapan utk bapa kami sembuh..they tried their best so minta kami bersedia dgn sebarang kemungkinan, selepas tu aku nampak nurse panggil doktor...n itulah saat bapa meninggalkan kami utk selama2nya..hanya Allah saje yg tahu mcmana perasaan aku tatkala itu...lg kesian pd mak yg selama ni terlalu bergantung pd bapa...For me, aku masih terasa yg arwah ada bersama2 kami n miss him every single time...tapi aku berSyukur pd Allah kerana permintaan bapa utuk melihat2 anaknya sebelum menutup mata diperkenankan YG MAHA ESA... AL-FATIHAH TO MY BAPA...We love him so much!!!!

2008/09/11

~banyak kejeee~

Kan aku dh cakap, bila bos balik sure keje aku berlambak...tapi tk pe, aku soka..pasai apa soka?..sb aku tk tension tunggu waktu balik..tengok2 eiiihhh..dah nak balik...pastu tiada maaf bagimu bos, kau duk la sorang...aku nak balik dah...masakkkkkkkk...
Semalamkn aku cakap nak makan curry mee kat Secret Recipe..yah! akhirnya, aku gi berbuka kt sana..ada 2 types of curry mee, satu tu singapore curry mee, satu lagi seafood curry me aku pilih niee..mmg byk seafood, naik lenguh aku kunyah sotong n udang dia....tapi byk sgt lah, aku tak habisss.....gambar pun tk snap sb lapar sgt..we had walnut brownies n also choc n banana abg konon nk share ngn mama, lst2 dia sapu sorang..dh konyang, balikkk le apalagi!
After prayer, aku masak nasi, tumbuk sambal n potong rencah nak buat nasi goreng tuk sahur!!! Pastu mata aku pun dh separa bukakkk..apalgi masuk bilik n kedebommmm..nikmatnye, Syukur pdMu YA ALLAH yg telah memberi keselesaan pd hambaMu ini...
Nanti aku upload all the pics....kt opis tkleh nk buat..bos aku kuat jelinggggggggg...ngehngehhhhh, oh ya! td ada one of the mamat nie dtg kt aku sambil cakap bisik2.."bos potong rambut tk lawa la""...alooooo, bos aku baru balikkk umrah kkkkk...nampak na kau selalu ngular, tk mengikut perkembangan....

2008/09/10

What Happen??

Semalamkan tgh syok duk update...dh hampir nk hbs..tetiba, all gone..pussycattttttttt tul la!..geram sgt tau, dah la nk upload gmbar mcm semut...boleh hilang plakkkk...terus aku mogok tak nak update...nyampah, lebih baik aku gi tido lagi bagus....
So pepagi ni bangunlah aku spt biasa prepared the sahur, tup2 aku punya asam pedas bole basi..aku sungguh pelik...tk pernah lg lauk aku basi tau, seperiuk plak tu...aku dh tension tk tau nak prepare apa dah, aku pun pi cari telur n basuh dulu telur tu (haram mkn telur tak basuh tau!)...tk taulah mcmana ntah tgh aku lap telur tu ..boleh pulak aku teramas (hehehehe), hbs pecah! loqlaq (kata org utara)..buntu giler ok, apanak jadi ni??.. last2 aku bagi dorang makan........................MAGGI KARI SLURPPPP...senang ba!!!!!
Disebabkan bengang dgn kejadian2 itu, maka hari ni aku nak gi makan mee curry kt Secret Recipe, pdulikkk..aku nk juggaaaaaa...
Tengoklah kang malam kalu rajin aku update entry yg semalam hilang tu!

2008/09/09

~Bibik Mas~

Huh! Lega..semenjak ada si Mas ni, aku tak le penat sgt!!..semalam sampai rumah je aku tgk dia dah siapkn semua...tk lah sakit mata aku tengok kain tak berlipat..semua dh siap tersusun lg..aku masak, dia kemas apa yg patut...sgt lega ok!
Dia tanya aku nak tak ambik pembantu rumah tak?..kalu nk dia suruh aku ambik dia je...aku rasa ok gak since dia ni pembersih n kemas orgnya..tak payah suruh dia tau nak buat apa...bkn senang ok nk trained dorang nie...aku ni bab bersih2 sgt cerewet.., n si Mas ni dalam kategori okla..so sukalah kan kalu dpt ambik dia jadi `Bibikku'....tengokla keadaannya nanti...tapi semalam dia ada tanya gak bole tak nk ikut aku balik kampung....senang gak kalu dia ikut ada org nak tolong mak aku masak...aku kalu balik kampung mmg tak suka masuk dapur sb aku tak suka buat kerja ramai2..biar sorang2...sebab tu aku pilih mengemas rumah...adik aku pulak ambi tugas memasak sb mmg pandai masak, dia masak mmg kelasss la wehh (cewah...kembang, kembang)..so mak aku senang banyak ok dpt 2 anak yg rajin (terpaksa), yg sorang tukang kemas yg sorang tukang masak....
Teringat dulu waktu aku kecik2, bangun pagi lepas solat terus kena kerah buat kerja (mak aku punyalah garang dulu...mcm singa) selagi tak siap kau jgn harap boleh sarapan (ngalah mak tiri ok!!)...dah rutin, pepagi capai penyapu sapu seluruh rumah, lap semua furniture...pas tu sampai kt luar rumah aku kena sapu weii..dulu sekeliling rumah aku byk pokok buah2an..so bila musim kemarau, daun byk gugur..sgt benci ok! dah sapu kena bakar pulak...time tu umur aku 10 thn, skrg ni anak dara aku yg no.2 dah 11 tahun tapi haremmmmm satu benda pun tak tau...tsya (my youngest) byk ikut aku, pengemas, pembersih n pandai buat kerja rumah (cewahhh..nasibla kau puji diri sendiri)..kalu aku suruh kemas katil n lipat kain mmg sebijik cam aku buat!...sambung balik bab menyapu tu...lepas hbs semua, mak datok debu dah separuh lutut (mcm pakai stokin), dah mandi baru dpt makan (brunch gitu)...adik aku plak mmg dari dulu dok kt dapur je...tu yg dia terror masak....tapi masa berlalu begitu pantas, mak aku dh tak garang mcm dulu...aku pula garang dgn dia skrg (hehehehe...ampun mak)!!!
eeee..tak sabarnya nak balik jumpa mak...(padahal hari2 called, tak aku called dia..dia called aku!!!)...

2008/09/08

~Bos oo Bos~

Bulan posa ni kan aku kena msk ofis kul 7:45am (giler kental..kerajaan pun tak msk time ni ok)...so gigihla aku kena hntar anak2 awal gi sekolah...since today bos akukan start kerja, so harus aku kena sampai lg awal dr dia....tgh dok prepare schedule n segalanya..bos pun masuk, alahai nk gelak pun ada kesian pun ada...bos aku dh BOTAK ok!(boss buat umrah masa mtg kt arab aritu)...nampak tua la bos!..dh lama aku jaga bos aku ni since 1994 lg...kejap je pejam celik pejam celik..dh 14 thn aku jaga dia..bos aku ni agak alim orgnye, ingat lg masa aku mula keja dulu..(actually this is my 2nd job) aku di tempatkan kt E&T department..masa tu aku pregnantkan abg 4 bulan..(sape pun tak perasan, aku confirm je terus beranak)..lepas confinement aku msk ofis balik, tgk2 bos lama aku dh kena transferd meaning aku tak de bos..itulah detiknya aku kena transferd ke department baru n dptlah bos baru yakni bos skrg....mula2 dulu aku heran gak kenapa dorang ni mcm sengih2 tgk aku, apa idak..dgn skirt belah lagi ketat, rambut blonde ya ampun dpt bos mcm ni..tapi aku respect bos aku, tk pernah dia suruh aku ubah penampilan aku..aku yg malu sendiri n ubah sendiri....tapi bos aku pulak dulu, pakai seluar pun senteng..tak glam langsung..malu nk ngaku kt kwn2 out there yg ni bos aku (jahatkan!!!)..lelama bos aku semakin improved n bergaya....sebabnya??????? malu kt aku kottttttt (hehehehe)...
~Welcome back bos!!..ole-ole nya mana???...~

2008/09/07

~Aktiviti Seharian~

Kan tadi kata nak gi shopping raya...hasilnya sungguh lumayan..thanks b, muahhhhhhhs! while shopping tadi ada pengambaran apa tah..nampak si Fahrin dgn one of the actress mana tah, tak kenal pun..jom share...



nampak tak??


kasi jelas skit..


half of the hasil rembatan..(utk abang nie)

oklah..dh puas shopping..tgk jam dh kul 3:30pm, the other half kata tk yah masaklah kita beli kt pasar ramadhan, tapi mengenangkan food yg aku makan kt eden tu tak sedap n tak mengenyangkan kami so aku dgn rela hati nak masak utk berbuka...(kumpul pahala, amin)..


Tadikan aku cakap nk masak sambal sotong n etc..kan...tapi tak jadilah, sebabnya sotong tu aku masak lemak cili api, goreng sayur, ikan masin..n aku goreng instant karipap pusing (sedapnya, aku selalu beli ni kt one of the shop near my hse)....

juadah berbukaku..

nilah karipap pusing tu..kasi close up skittt...inti banyak n sgt sedappp!!!

~Nite all..gue sudah ngantuk niee..~

~Seminggu Sudah~

Diam tak diam...dah seminggu kita berposakank...jap je masa berlalu!!!Semalam aku tak masak, kami gi berbuka kt eden, subang parade..ada buffet, makanan byk tapi not so sedapla (aku tk ambik pics pun sb org ramai sgt, malu!!)...Lepas makan naik parkson jap, ingat nak cari baju raya tapi tak byk choices la....aku dpt capai sehelai baju from benetton utk tsya...oklah reasonable price!
So hari ni, aku nk masak sambal sotong, ayam goreng berempah n sayur campur kut...ingat kalu rajin aku nak wat buah melaka...while aku typing ni tetiba, the other half ajak aku gi shopping baju raya plak..alah, malasnyer..tapi bila pulak nak gi kan since akukan kerja...next weekend dah nak wat kuih raya plak...ada member ofis aku order pineapple tart, ikut hati malasnye, ingat nk wat utk diri sendiri n family aje..tapi kesian pulak..oklah tak byk mana sgt pun..the following weeks nk hias rumah plak..sebab pastu nk balik kampung..yeh! tak sabarnyeee...balik kampung ooo balik kampung...hati riang...ewahhhhh...
Oklah uoollss..aku nk gi cuci keta kt kedai jap...nnt kan tak sempat, salammmmmmmmmmm!!!

2008/09/05

~Dah Siap~

nahhh..siap sudah muffin n lauk berbukaku...jehehehe..aku tak jd wat siakap grill la, tk ckup bahan le plak..aleh2 aku wat masak kicap je...hehehe, sb lauk kari udangku pun masih ado laeii, jom kita jenguk, mula2 aku wat muffin vanilla dulu...


budak yg nak makan muffin bersama2 bahan2nyer....


siap diisi dlm paper cup



di dalam oven



taraaaa..siap sudahhh...


my vanilla muffins


ni pulak ikan siakap masak kicap (hehehe)



dah siap dahhh...nk rehat jap!!! c later k..




Buletin Dari Rumah

aloooooooooooo...hari ni aku mc, smlmkan kena ujan, sampai rumah hidung dh berair...sakit kepala lagi..tadi pagi sahur aku mmg tak larat sgt tp ku gagahi juga demi anak2...td aku ke klinik, dpt mc...lepas tu aku gi hse developer complaint akunyer gate (mcm cilakak, swing sesuka hati dia, nsb baik bulan posa if not confirm gate tu berhantu..)ni aku baru bangun dr tido...legala skit...

Tsya minta aku buat muffin arini, butter dh keluarkan......ikan pun dh bawa keluar hari ni aku plan nk msak siakap grill portugese style, jap lg lah aku buat nak update blog jap (demam2 pun still nk berblogging, giler ketagih menatang ni)...

As for semalam, juadah berbuka aku masak kari udang dgn kentang, sayur brocoli + carot, ikan masin goreng, sambal belacan je oo ya aku buat bubur jagung gak..some of the dishes aku tak snap pun..kata demamkan..tk de mood plak....so no pics la ye..

Diam tak diam dh 5 hari kita posakan...korang perasan tak lately ni cuaca cam nyaman jeee..b4 posa aritu panasnye mak aiii...rumah aku bil letrik melambung!!!hangat sgt...aku pun jadi risau fikirkan anak2 nak gi sekolah time posa, kesian takut dorang tak tahan...tp alhamdullillah, syukur..Allah permudahkan perjalanan posa kali ni....

Pepagi tadi, while prepared sahur, i received a call from my mak (aku cukup takut receive call pepagi buta ni tau), mak aku cakap sepupu dia (aunty zarina) meninggal malam tadi..kesian she still young, tapi siapalah kita untuk menghalangNyakan...A-Fatihah!

Ari ni aku rindu sgt kat anak sedara aku yg bongsu tu...geram!! hari2 aku call dia..umur 4 tahun cakap mengalah org tua..tu yg aku syok nak layannn budak bertuah tuu, sikit lg adik aku nk beranak anak yg ke 5, hopefully betulla spt yg discanned...girl after 4 boys..tapi boys semua pun dgr kata...see adik aku dh kalahkan aku, actually dia kawin dulu dr aku (sb terlebih gataiii..hehehe)...the eldest son dh nak spm pun...alah ni malas citer ni...tgk aku dah start rindu kat dorang semuaa....nilah anak2 sedara yg aku ada..sebab kami dua beradik jeee....

nilah budak yg byk cakap tuu...akmal najmee

oklah..aku nak gi wat muffin jap, update later ok!







2008/09/04

Hati Kacau

Adoihhh...bosannyerrr...rasanyer aku dh menguap 60 x lebih dah ni..sb apa?..sb aku bosan tak de keja...tolonnnng! boss cepat lah balik..nak memonteng tak sampai hati plak, td wife boss called suruh ambik keta boss pi service, aku dh suruh org pi ambik dah...apalagi aku nak wat nie?
Kalu rasa tak bersalah..mau aku balik rumah..tido ka, prepare nk masak ka?..mcm2lah...tapi ari ni aku tak de kekuatan nk buat benda jahattt....mmg tak de setan nk menghasut...setan??? cakap pasal setan br aku teringat...best nie,baru ada idea nak bblogin...hari tu 2nd day posakan, dh nak dekat berbuka juga dlm kul 5:30pm, tsya merayu mcm2 sb nak buka posa, kata dia tak tahan lagi dah...puas aku suh dia sabarlah, mcm2lah tak jalan jugak..dia kata nnt dia qado' lah..kekeke kecil2 dah tau nak qado'...aku pun tetiba cakap cam ni lah kt dia..."sya, sya tau tak bila sya rasa mcm ni kan sebenarnya bkn sya yg nak buka posa tapi setan menghasut suruh sya buka posa sb tu lah sya rasa lapar la haus la..blablabalaaa"...uolls tau apa dia cakap.."mama ni tak tau ke bulan posa mana ada setan, kn semua dh dipenjarakan"..(dlm majalah asuh ade statement ni)..aku blur tetiba ...pastu aku ckplah kt dia, "sbenarnya mmg setan kena penjara tapi dia jerit dr penjara tu...bila iman tk kuat kita ikut juga walaupun dia jerit dr jauh"...member pun "iyalah iyalah"...
So, a day b4 yesterday tu...aku rasa malas sgt nak terawih...sb penat sgt kut, tp tsya puas ajak aku..aku ckplah sya buatlah dgn abg n kak deana...mama sakit perutlah mcm2lah alasan aku bagi...kau tau apa dia cakap..."mama bukan sakit perut tapi setan dah jerit dr penjara...sb tulah mama tk nak smbyang terawih"...aku pun glurprpp..terus jadi bertenaga...ambik air smbyang n berterawih la kami...hehehehehe padan muka aku...
Sambung balik citer td..apa aku nk buat ni.....alamak dh kul 12:20 lah, time to jemput anak2 balik sekolah, harap2 tak de setan jeritkan aku dr penjara...mwo hahahaha....

2008/09/03

Jom Coffee Bean

Lepas berbuka tadi, anak2 nk coffee bean so lari jap gi taipan belikan memasing punyer...



abang ambik pure choc...n

adik2 pun sama....

mama??...tukang bayar je...

Juadah 3rd Day Puasa

Let's see ya...


deana:nak tau sape masak?...makan kt pdg kota nasi kandar at Mydin Sbg Jaya, kelass gituu beb!:) si deana pula tolong mengedit while aku hantar "si Mas" tadi... Hari nie rasa nak makan nasi kandar, tu yg gi Mydin tu...







aku + others makan lauk sama je kecuali abang


nasi + ayam kurma

Kitaorg kalu makan nasi kandar tak suka campur2 lauk...sungguh menjimatkan....tapi hari ni rasa cam hampeh jee.....

~Pics Juadah 2nd Day Berbuka~

Just wanna share with uolls...

ayam masak kicap sempoi...


sup cendawan + crab meat + black pepper...mabeles!!!

and

my special kebab minced beef...yg menjadi kegilaaan semuaaa....

drinks pula teh o suam + manggo lassi..

Jap lagi kita update today nyer juadah pulakkk....


~Lega~

Semalamkan memonteng...syok je dpt aku tido jap..tetiba bos lak smsd..hah! kan dah kantoi, tapi tk pe baiknyer alasan aku bagi..timakacih daun keladi bos, esok2 gue buat lagi yeee...

Akukan tak de maid, so selama ni penat giler tahap max..sb kul 5 am(bkn bulan puasa, bulan puasa aku bangun kul 4:15 am tau) je aku dah bangun..siap vacuum, mop, lap bagai..my weakness aku tak suka rumah bersepah, berhabuk so terpaksa lah aku buat hari2 benda ni, mencik tau but i have no choice, rasa tak syok pulak kalu tak buat..so rasakanlah..am i too fussy?...tapikn bila aku balik keja rasa cam ermmm...rumahku, syurgaku...(meluat!!) anak2 dah tau perangai aku so depa pun automatically tak berani nk wat sepah...sat lagi satu alam dgr laungan ku....(tak lah mcm tu, gimik je!!)

Adalah sorang cleaner kt opis ni, hari tu dia tanya ada part time job tak utk dia buat tambah duit raya..so after discussed, aku agree utk ambik dia keja for this fasting month...dia dtg rumah aku kul 5:30 pm, while aku masak kt dapur, dia tolong lipat n ironkan kain baju kami, sapu porch n siram bunga...lega la sikit, kalau aku nak buat semua tu alamatnyer tak terawihlah aku...so dia dah ada ni lega sgtttt...pas aku masak, dia tolong kemas n cuci2 kt dapur tu...before isyak aku dh hantar dia balik...ok la, ringganle skit kejeku itu....

2008/09/02

~ampun boss~

Boss ampunnnn..gue sudah tiada di ofis lagi..gue di rumah ni, lagi sama anak2..ape2 pun semua udah settled...

happy dpt memonteng....


tsya yg menahan lapar n dahaga...cian anak mama, tak pe sikit je lagi....


nak rest jap, pastu baru nak gi masak, nnt kita update lagi ok.....





~Pics Juadah 1st day Berbuka~

Tara...go thru the pics...alah biasa2 je..


masak lomak ikan merah n ikan goreng sambal cili api


cekodok favourite semua!!!

tsya yg tak sabar nak berbukaaa...



~Apa nak buat ni??~

Kalu lah opis ni aku yg punya, alangkah bestnyer...bole aku merayap2 kt luar sana mencari bahan untuk berbuka nnt..hari nie, kt opis..sunyi jeee..memasing tak bersuara, kesian aku nengokkan..opis aku ni tak byk pompuan bole kira ngan jari je.., so dah puasa ni jantan2 tak bersuara langsung..kwehkweh..

Aku dari semalam rasa malas nak ke opis...bukan ape, boss aku (14 thn aku jaga dia tau..) sudah berada di bumi Arab Saudi since Sat (30/8) for a meeting, pastu dia terus nk buat umrah till Fir (5/9 )...aman hidup aku (giler kejinyer ayat)..so skrg ni tgh bosan tahap dewi tak tau nak buat apa...Dr tadi asyik dok baca blog org je..tgk jam dah kul 12 noon, pasni nk pi jemput anak2 balik sekolah pulak....nak masuk balik ke tak??...muahaahhaha (bulan posa setan kena ikatkan?? musykil, musykil)

nnt2 lah update lagi k...my mum called nak ajak borak..hari ni je dah 3 kali dia call, kesian dia..tulah org sruh dtg sini tk nak...kan dah sunyi dok sorang2 kt sana..

~Boringnya~

Hari ni dh 2 hari kita berpuasa...alhamdulillah!..tapi boringnya bila kena gi kerja, mcmana tu??...bole tak nak apply unpaid leave utk sebulan nie???.. `boss! bole tak???'
Dan malam tadi gak..rumah aku dah pasang lampu kelip2..posa baru sehari, aku dah terlebih sudah...bukan apa, bagi semangat sikit kt anak2 aku....mo hahahaha!!! Syok la, rasa tak sabar pula nak raya...
Dan semalam gak cabaran buat aku sb tsya tak tahan lapar...mcm2 alasan dia bagi..last year ok, this year pula not really ok...puas pujuk, lst2 bawa gi maidin...org punyala ramai giler..naik pening kepala aku...tsya beli card raya n also magazines..so senyap jap!
Balik rumah dah dekat pukul 4 pm, so aku pun start sediakan juadah berbuka...aku masak ikan kembung goreng cili api, masak lemak ikan merah...sayur tak de! Hari ni harus cari sayur...Pastu aku buat cekodok pisang favourite anak2 n the only one..Nnt sempat aku letak pics ok..
~Lepas berbuka, kami ramai2 sembahyang terawih kt rumah...~