2008/10/31

Abang, abang!

Td tengahari aku pi jmput anak2 balik sekolah...saje je aku perhatikan `abang'...mula2 masuk tu muka sedih tahap gabannnn...pastu aku tanya nk solat kt mana..perlahan je jawap tapi sempat cakap `abang lapar ni..bole makan dulu tak, dr pagi tak makannnnn'(hah! lain kali buatla hal lagiii...konon nk merajuk ngan aku...tak do nye! kebulur kang....
Aritu aku suruh dia gi gunting rambut..pun mcm tulah punya jawapan `dah nak cuti sekolah, tk yahla ma...geram je aku'...tadi dia cakap kt sekolah kena `spot check'...ambik kau! nasib baik tk kena cantas rambut kat cikgu...so, aku pun cakapla...hah! tak pe lepas buka sekolah tahun depan baru gunting...degil sgt, rasakan lah!!!!

Abang, abang!...knpla susah nor nak dgr cakap mama niiiii.....

Angin

Arini, aku benggang gile dgn abang (anak sulungku)...pepagi lg dh kena khutbah jumaat dgn aku, dia ni kalu mandi paling cepat 1/2 jam, tak campur bersiap lagi...so hari ni spt biasa aku n adik2 dia dok menunggu dia nk ke sekolah...punyala lama tah apa dia buat pun aku tak tau....aku n adik2 dia tunggu kt dlm ketala, dia boleh masuk keta dgn rupa yg `sememeh' (bahasa aku)rambut pun tak bersikat, punyala lama dia bersiap alih2 keluar rupa org tk mandi, ko tak angin ke weh!!!!bila aku suruh dia masuk balik n sikat rambut...dia boleh kata `eee mama ni, biarlah'..hah! kau, aku yg keluar gi ambik sikat n ketuk kepala dia dulu sebelum aku sikat rambut dia....pastu berjela2la aku punya khutbah!!!..dia terus pakai earphone dgr lagu kuat2..kalu kecik mahu aku sekeh2 kepala dia tapi dia lagi besar dpd aku tak pek nk nolong...Adik2 duk kt belakang diam je....sian dorang! Angin puting beliung mama sudah mari....
Sampai sekolah, aku tk bg pun duit belanja...n tak nak salam dgn dia!!!! biar dia rasa....mcm bdk kecik asyik nk kena remind je buat tu buat ni...pastu sampai ofis aku menung rasa kesian plak buat dia mcm tu...pedulikkkkk..mak aku dulu lg garanggggggggggggggggg!!!

2008/10/21

Happy hours

Hish...rasa mcm2 nk update, tapi malasss...apa2 pun, aku cuti 2 hari...Friday n Monday !!!..bestnye lepak2 kt rumah dgn org2 tersayang (mak aku ada kt sini...) lst saturday adalah buat mini open hse...kengkawan anak2 aku dtg beraya n also jiran2 n ofismate..hah! one of the blogger pun ada sapa lg kalu bukan C33ramoon yg famous amos tu....tapi sayang HOTMAMA tk dpt dtg..tapi tak pe..bila2 free nnt dtglaaa yee!!!
Pkul 12:30 noon, dorang dtg serentak...aku giler gelabah, sebab tak tau nk layan mana satu..tapi nasib kengkawan2 semua faham, harap2 dorang enjoyed!
Ceera dtg time org dah balik....best dpt jumpa dia n tunang!!!!Sooooo sweeet!!! Nice couplela dorang tu...k jas doakan awak bahagia hingga ke anak cucu ye...tetiba plak aku bole jd begitu peramah!!!over excited gitukkk...syokk pula nak bercerita dgn dorangggg!!! Aku siap minta ceera jd tutor lagiii...jgn lupa janjimu itu ya sis!
Finally, dah kul 10:00pm barulah selesai semua,nasib baik ada bibik Mas, kalu idak...mau aku tak bangun2 till today...letih but happy....
Nnt aku letak pics yg ada je...

2008/10/15

Sedihhhh...

Inilah rasanya bila kegembiraan yg kita kecapi hilang sekelip mata...ntahla! im really speechless, coz kdg2 bila kita fikir kita betul tapi sebenarnya tak...bila kita rasa kita cuba yg terbaik tapi sebenarnya is a rubbish to them....sgt sedih....ari ni, perasaan yg sama bila Allah menjemput Arwah Ayahandaku...(ke aku yg over??? whatever!)
Semalam aku happy sgt sampai rasa nk lompat setinggi langit, tak bole kugambarkan dgn kata2 bila apa yg kita hajati diperkenankan org dgn izin Allah...tak sampai setengah hari...aku hilang segalanya! walaupun benda tu tak memberi makna apa2 tapi cukup membuat aku sedih...
YA ALLAH YA TUHANKU berilah kelapangan di dalam jiwa hambaMU ini...ini semua harta dunia yg tak menjanjikan apa2 pun... dan MURAHKANLAH rezeki2 mereka yg telah memberikan aku kesenangan dlm hiduppppp....AMIN!!!

2008/10/08

Salam Eid Mubarak...

Salam!!..ishish...knp malas sgt nk update nie?..well, im still in mood of raya...till now kt rumah aku still pasang lampu kelip2 bagai...miahhaaaha, suka hati aku!! Sunday ni aku raya lagi coz aku start puasa 6 on Monday...so 3 days to go!!!!..nak masak apa ye?...hope mak bole datang sini buat ketupat n rendang...dont why..mak kita masak juga sedap kan, kan???padahal resepi sama je mak bagi n yet hasilnya mak punya lg sedap...mmmmmm tapi yg pastinya aku nk masak mee sup tulang...sb ramai sedara n kwn2 kt kampung aku kata sedap mee sup tulang yg aku masak aritu...(hehehe..mak soka!) aku tak dpt makan betul2 sb semua habis licin kena bedal..
Kt opis tak leh nk update gambar semua, so kena balik rumah dulu, dr sehari ke sehari nk update gambar raya tp tahap malas masih di tangga teratas, so later lah aku update...
Ingat weekend ni start nk buat cookies for kengkawan dtg beraya kt rumah...nk buat mini open house insyallah!...
Nnt aku update lg bila aku rajin ok!