2008/11/28

Baby gurl..

Syukur pdMU Ya Allah....akhirnya adik aku selamat bersalin pagi tadi....selepas semalaman menanggung kesakitan...dan sekali lagi Syukur diatas kelahiran 'Little Princess' tuuu...ishhh tak senang duduk aku this few days...adik aku keluar masuk hospital due to her unstabil conditions...sangat sedih!!! But now of course aku sgt happyyyyyyyyy...
After 4 boys, akhirnya adik aku dpt gak sorang anak dara....aku rasa nak terbang je gi nengok my sis and baby...tak pe, esok aku kena hantar abang gi KEM MOTIVASI JIWA MURNI kat Dengkil....insyallah, lepas tu aku terus balik Ipoh to c them...i just cant waittt....
Tsya paling sibuk sekali...not only her but all i think, hari2 tanya maksu dah bersalin ke blum?...dorang sibuk gak shopping baju2 baby....ishh mengalahkan adik sendiri tapi aku mmg nak anak2 aku rapat dgn sepupu2 dorang maklumlah aku kan 2 bradik je...before this, anak2 aku je 2 org pompuan, yg lain semua lelaki...so this time around tambah lg sorang girl....ishhh giler excited aku pagi ni....cepatlah masa berlalu.....my little princess wait for maklong ok...

2008/11/13

Tag from Payarumput21

my dear payarumput telah mentagged aku!

Name : Jas

Sisters : younger sis, Shafinas

Brothers : kami duo beradik je...

Shoe size : 5..anak dara ku lagi besar

Height : 150cm..kemetot je

Where do you live : Shah Alam

Have you ever been on a plane : yessssssss

Swam in the ocean : dont really loike it! melekit..

Fallen asleep at school : hmm..penah2 masa tu drj 4, aku demam tp kena gak gi sekolah..mak aku bagi makan ubat batuk dan sewaktu dgnnya..apalagi sampai sekolah (sessi petang lak tu) letak bag terus tido tk ingat...cikgu hantar balik sb temp. very high ( ishhh2..kejamkan mak aku tapi aku sayanggggggggggggg sgt)

Broken someone’s heart : pernah...kesian my ex. Cinta terhalang....

Sat by the phone all night waiting for someone to call : dolu2 ado laaaaaaaaaaa

Saved e-mails : yup..

What is your room like : sempurna..cewah! ntahlah aku ni mmg akan make sure bilik aku adalh tempat yg paling indah sekali..bilik air pun aku jaga sampai bole tido, inikan bilik tido kuuu..ahaxxx!!

What’s right beside you: aku kt opis ni..mcm2 ada

What is the last thing you ate : sandwiche pagi tadi..sedap sb byk sayor

Chicken pox : form 5...gituk no parut hah!

Sore throat : baru je kena lst week..

Stitches : ade...tgh dahi (kena baling batu masa kecik) n also atas kening sebelah kiri (kena hempuk ngn video tape - form 4)

Broken nose : mintak simpang

Do you Believe in love at first sight : ye kot!

Like picnics : love itttttttttttt....tp suka gi water fall

Who was/were…The last person you danced with : dgn anak2 ku kt rmh leee

Last made you smile : tsya...sebab dia anak yg sgt pandai menghiburkan hatiku...

You last yelled at : adik aku...

Today did you Smile to someone you like : adooo...

Kissed anyone : mestilah pepagi tadi habis semua org kt rumah aku kissed (its a routine)

Get sick : lst week but not now!!!

Talk to an ex : never...

Miss someone : my mum n adik aku leeee n also anak2 sedara ku itewww

Who do you really hate: aku benci kt org yg benci aku...hehehe

Do you like your hand-writing : suka!

Are your toe nails painted : nup!

Whose bed other than yours would you rather sleep in : x kisah..tapi aku suka my own bed la kan!

What color shirt are you wearing now : white

Are you a friendly person : tgk keadaanlah...

Do you have any pets : 2 persian cats..coco & joji (dh bagi org pun, tk terjaga wehhh)

Do you sleep with the TV on : kalu ngantuk sgt...

What are you doing right now : doing this tag la..

Can you handle the truth : ntah..boleh kut!

Are you closer to your mother or father : both of them tapi skrg aku cuma ada mak jeeee

Do you still have pictures of you & your ex : yelek pocikkk..

If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : depends la...tgk apa citer..kekdg ngan mak, my sis, the other half n kwn karib ku...

Are you loud or quiet most of the time : depends

Are you confident : kekdg2 tgk keadaan gak

5 things I was doing 10 years ago:
1- married
2- got 3 childs
3-ada rumah sendiri
4-ada keta sendiri
5-still working

5 things I would do if i were a billionaire:
1- invest first for future
2-beli rumah lagi besar n selesa
3-beli keta idaman ku
4-bayar hutang2
5-bagi kt sape2 yg memerlukannn...jgn kedekut k!

5 of my bad habits:
1-cerewet
2-suka pendam perasaan
3-cepat naik angin
4-keras kepala
5-suka delay..dh dekat baru kelam kabut!

5 places I’ve lived/living
- KL
- Penang
-Kelantan
-KL
-Selangor

7 people I tag:
- no one!

~Stories~

Last Friday aku mc, demam dan sakit dada...ingat nak lepak n restkan diri tapi tak de maknanyee..aku tetap buat keja rumah!..the next day tu aku rasa lega sikit...aku dh janji nk bawa anak2 gi swimming kt GHPalace petang tu, the other half ajak aku gi tukar frame yg we bought kt IKEA...larila ke sana kejappp...(kejapp pebenda?...tgk dah kul 4pm..) so rushingla balik rumah, anak2 tukar baju dan terus chowwww...lepak2 kt tepi pool sambil makan chicken pizza versi pakistan kut (SAGAR) sedap nk matiiiiiii......sampai 4 tray aku order...coz semua org suka!!!! Kul 7:00 aku pun chow balik....
Malam tu baru syok nk tido, aku received call from Grand Brialliant suruh hantar tsya esok gi audition untuk drama Raya Haji "Suci Kasih"...so sunday aku bawala tsya, luckly she got it!Keesokkan harinya (Monday - aku mc lagi) aku kena hantar tsya shooting kt PD (GUOMAN)...kena sampai sana kul 10:00, lepas dh make-up...terus shooting, aku ingatkan kejap je...tup-tup sampai kemalam pegi nya...penat tok sah cakap sb kau dok menunggu je...nasib baik dorang bg bilik tuk lepak2...legalah sikit!...
And semalam aku half day again...sb tsya kena shooting kt Bkt Rahman Medical Center utk last shoot...giler ramai pelakun2 untuk babak terakhir ni...segan pun ada! tapi dorang semua mmg baik la..mcm dh kenal lama...hilang segan aku...so skrg aku sgt penattttttttt nk mati sb terlari sana terlari sini.....nenanti aku update lagi k...nak buat keja jappp...

2008/11/02