2008/12/31

GUD BYE 2008

Hishh...lama giler tk berupdate blog aku ni, actually byk nk diupdatekan but semua kt draft je..nnt if aku senang2 aku publishkn je la...nway, SALAM MAAL HIJRAH to all ya..n HAPPY NEW YEAR!..Kejap jekan, pejam celik pejam celik dah hbs tahun...ALHAMDULLILLAH, Syukur PdMU Ya ALLAH Di atas Kenikmatan yang diBeri dan diRedhai...smuga tahun2 yg mendatang Diberi lebih Kebahagiaan Yg DiRedhai olehMU Ya ALLAH! AMINNNN...

Ishh..sedih gak ni!..aku telah meletak jawatan secara rasminya pd 18/12/2008 setelah 15thn berkhidmat...which is anak2 sgt suka sebab aku dpt spend more time with them...(its bout time pun)..so next January aku keja sepenuh masa di rumah plak...Nway, abang nk PMR, Dna UPSR!!!..Hopefully I can monitor them well. InsyALLAH!!

Lepas ni bole aku update selalu..(yelah tu..)To all myfren out there..SEMUGA KEBAHAGIAN MILIK KITA SEMUA!!!..

2008/12/03

Bahagia Seorang Ibu

Actually i supposed to publish this entry lama dah tapi tertangguh..
Semalam (4/12) aku cuti sebab abang tamat kem motivasinya itu...and for the final day, we as a parent have to be there to attend the graduation day (mcm masuk uni plak)..so dlm kul 9:30am aku bergerak ke Dengkil... (jauh giler)




Sampai je area kem, aku dah rasa sebak giler sb first time in my life berpisah dgn abang selama 4 hari 3 malam without talking to each other..mula2 nak pergi tu, abang protes gak...mcm2 perangai dia buat (ada yg lucu n also buat aku geram, tapi demi untukmu anak...mama teruskan juga niat nk hantar abang kt sana)...




Masa hari pendaftaran tu abg siap minta hphonela, duit la (nak lari senang naik taxi, aku nk gelak pun ada nak marah pun ada) ...but i just ignored!




Soon masa nak tinggalkan dia, aku pujuk hati aku not to cry (sedihkan nk tinggal anak!), so malam tu asyik teringatlah sgt kt dia nie...pandang bantal ingat dia, pendek kata segala2 nya yg ada kaitan dgn dia...dlm kul berapa ntah before aku tido, aku tertengok hphone abang...i saw his pic - aku dh sebak dah...pastu dna pulak cakap, `Ma...tetiba plak dna rindu kt abang'..aku apalagi, tak dpt nk tahan airmata terus nangisss....adik2 pun missed abang dorang!!!! Adoiii..matilah aku (camner nk hantar abg gi belajar jauh2 ni?)




Aku dok mengira hari je...sgt2 rindu! So spt yg dijanjikan pagi semalam (Tue - 2/12) aku pun pi jemput abg...ok! lepas sampai je aku and k ana (my fren ni pun hantar anak dia gak - n abg mmg rapat dgn anak dia- Dik Am) pun lepak jap kt luar sebelum dpt masuk ke dewan....giler tk sabar aku nk masuk...so dah masuk dewan nampak muka abg...tapi aku tahan je...mmg sebak giler (terlebih emo...) Lepas pengetua dia bagi ucapan dan nasihat terakhir utk anak2 semua, maka anak2 telah memberi ibu2 dorang surat perjanjian yg telah ditulis pd malam terakhir dorang kt sana, abg dh start nangis masa nk hantar surat tu kt aku...isi kandung surat abang buat aku nangis berterusan...(selama 14 tahun abang dilahirkan, maka inilah hari yg paling bahagia dalam hidup aku bila abg memohon ampun, berterimakasih di atas pengorban yg telah aku lakukan)...then, dorang kena balik ke tempat duduk dorang and dedicated one song to the parents...yg ni, semua org nangis baik lelaki, perempuan, tua...muda!!! Serious, rasa sgt insaf for those yg ada mak bapak dgn mereka yg tak ada mak bapak....




Sekalii lagi anak2 disuruh berjumpa dan memohon maaf pd parents. Selagi lagi abg nangis sambil memohon ampun pd kami....`Abang...mama berSYUKUR PD ALLAH kerana akhirnya abg nampak di mana arah tuju abg kelak...semuga perubahan dan ilmu yg abg dpt ni dipraktikkan hingga ke akhir hayatttt....YA ALLAH AKU BERSYUKUR PDMU, semuga "KAU TUNJUKKAN JALAN YG BENAR DAN KAU MEREDHAI PERJALANAN HIDUP ANAK2 KU INI...AMIN!!!"