2009/12/24

Syukur

Dalam syok dok citer trip to bandung, aku almost lupa, arini result pmr abg keluar...alhamdulillah, abg dpt 6A...for abg, lepas ni tak leh main2 dah...SPM tu penentu hidup abg, mlm tadi aku n abg tak leh tido...mcm2 rasa ada....apa2 pun SYUKUR PDMU YA ALLAH!!

Sekitar Bandung...

Jom layan gambar2 dulu...


1st day
Just landing kt airport bandung, masa ni dah kul 5:30 ptg...dh nak gelap



this time around, kami lepak kt Sukajadi Hotel ***


pool di waktu mlm



-------------------------------------------------------------------------------------------------
2nd day


bfast @ hotel (terasa mcm baru honeymoon..hehehe)


tgh tunggu pick up dtg ambik


outlet tak buka lg, kami dh sampai @1st outlet



2nd outlet



3rd outlet (byr b jgn tak byr)


dah penat shopping, makan nasi padang kt simpang raya

muka happy dpt makan


sambung shopping blk, kira marathonlah ni..pilih jgn tak pilih
(anak2 sama naik)


masa ni aku dh penat tahap gaban



ini adalah aktiviti hari ke 2 kami....shopping at all the best outlets...the new outlet is 'The Secret'..giler best, byk choice..anak2 aku hilang kawalan...
nanti2 aku sambung lg...





2009/12/18

Ke Bandung Kita

Jap lagi lepas friday prayer, we will be leaving M'sia..nak ke mana?..tak jauh pung...gi Bandung je, this is my second time gi sana...mula2 ingat nk gi spore je, but anak2 especially dna yg request nk gi sana sgt2...and agreed by semua org....so ni kira hadiah for the upsr!!!
N for abg pula, result keluar on 24th Dec...lalala...tak sabar niiii....

2009/11/19

SHE DID IT

Alhamdulillah syukur pdMU Ya ALLAH....the upsr result came out this morning, my deana did so well, we so proud of u...congrat girl! It's your day....hilang penat lelah mama selama ni...

2009/11/14

Berdua Lebih Baik...

hehehe..tajuk tak bole blah..last weekend me n my dear other half the mengspendkan masa berdua2an utk berdating sakan..ehem, ehem!




Since my other half nk cari wallet kt GUCCI so we went to KLCC, lepas isi perut kenyang2, we all memulakn misi mencari wallet...since nk GUCCI kan, so pi la kt butik dia...telek punya telek, belek punya belek..last2 my darling tk berkenan...so pi cari kt tempat lain pulak....last2 pi kt Mont Blanc, baru ada yg betul2 menetapi citarasa lakiku itu...tapi sayang mak tak bawa camera so tak pek nk snap2 gambar...




Lepas tu dear hubby belanja me pulak beli brg2 bininya...mmmmm muahhhh luv u cayang!!! thanks for all (hehehehe..muga2 Allah murahkan rezeki u)






Ni lah hasil rembatan kami....








2009/09/12

Berbuka kt luar lagi..

Hehehe semenjak berhenti keja ni, asal weekend je aku mesti berbuka kt luar, so semalam aku gi Sunway Pyramid...hajat hati nak ke jusco cari cover floor cushion and curtain dapur...jalan punyalah jammed..dah la keluar rumah agak lewat sb tunggu org hantar hamper...sampai je sunway punyalah susah nk dpt parking...berlari2 kitaorg cari tempat nk berbuka sb dah fikir nk makan kt tarbush so kesitulah kita tuju....dh sampai fully booked lah pulak, dh tak tau nk gi mana sb semua pun penuh...but kt sebelah tarbush mcm tak de org - tgk menu not bad mediteranean food "Fig & Olive"..belasah jelah, anak2 pun dh lapar but Alhamdulillah the foods is so good lepas ni boleh gi lagila....







Sebelah Tarbush je....








FIG & OLIVE







The foods..tak ingat nama, dah half makan baru teringat nk snap pic..



Abg n tsya tgh tgu food to be served



mama & dna

2009/09/11

comelnye dia...

hah..siap duk bersandar lagi...


buat muka malu konon....

Comelkan...geram!











PENATNYA..

Minggu ni sgt2 sibuk, mana nk monitor deana (upsr), abg pulak pmr trial...huih! cukup menguji keimananku....Ya Allah, hanya Kau yg Maha Mengetahui...Alhamdulillah yesterday was the last papers- Science & BI..now tak sabar pulak nak tunggu result...n yesterday morning aku jumpa cikgu maths deana, since all students kena pass up the paper soalan kt cikgu so aku tak boleh nk check deana punya...harap2 apa yg aku dgr tu betul n menjadi kenyataan...AMINNNN!
Ni jelah yg sempat aku masak buat berbuka...


Sambal sotong, siakap sweet & sour, kari ikan bawal (panaskan balik) & sambal belacan...




yg ni apam ice cream soda....mmmm sodapp!!!!!

2009/09/08

Juadah Berbuka Arini

Arini dh mula masak balik setelah sabtu, ahad & isnin aku bersenang lenang makan kt luar....the other half minta masak kari ikan...so aku mulalah reka lauk2 sampingan....Hilang penat bila memasing ucapkan thanks sebab masak sedap utk dorang...(iyelah tu sebab laparkan, semua pun rasa sedap)




Jom layannnn...




Ada kari ikan bawal, bawal goreng garing, taugeh kasar goreng dgn tahu, drummet & sambal belacan (burppp...kenyang, alhamdulillah)



n also aku tetiba rajin buatlah 3 ketul apple pie n 4 ketul sambal bilis (leftover) pie...hbs licin!


UPSR

UPSR...here u come!..arini my girl deana tgh bergelut menjawab UPSR exam..aku kt rumah pun tak senang duduk...pagi tadi hntr deana dulu, then abg, then aku balik ke sekolah deana to give her morale support!!!...pagi tadi juga masa sampai sekolah deana, aku tau she nervous..but i told her to be strong, coz i will always doakan kejayaan deana n others...but Insyallah mudah-mudahan deana will score as she mentioned to me not to be sad...,"mama kena yakin ok, deana will score"..(maybe dia perasan kut bila dia nampak aku sebak masa peluk n kiss dia)..Ya Allah, permudahknlah perjalanan anak2 hambaMU ini, AMINNNNN...
Deana, do the best ok! Like always i will always love, care n be with you girl!

2009/09/04

Tetamu yg tak diundang....

Pejam celik pejam celik dh lebih setahun aku dok kt rumah ni, dah 2 kali celebrate raya kt sini...so far so good, i really luv this place...aman sentosa!!!(baik punya ayat)...




Biasanya every friday ada cleaner datang utk cuci porch, lap tingkap, lap grill, lap kipas...buat kerja heavy duty lah senang citer! aku mmg tak reti lah dok tgk je org buat kerja tanpa menolong apa2...so pagi ni spt biasa masa tgh dok cuci porch..tetiba entah dari manalah dtgnye 4 ekor merpati tepat2 landing depan rumah aku...mula2 tu aku halau je sb mcm gangguan je aku nk buat kerja but depa buat dek je..still dok ngadap muka aku, pastu teringatlah zaman kecik2 dulu, rumah arwah tok n tokwan aku mmg byk merpati...pepagi arwah tokwan akan sibuk lontar beras ke jagung ke gandum ke utk bg merpati2 ni makan...mmg byk gilerlah...tapi bila arwah tokwan meninggal seekor2 hilang!!


Ok yg ada kt depan rumah aku skrg ni mungkin depa ni lapar kot, aku pun lari masuk dlm rumah ambik segenggam beras dan lontarlah bagi depa makan....kesian aku nengok mcm kebulur sgt...tapi aku pelik juga mana dtg dorang ni?...tak penah2 wujud tetiba plak menjelma....itulah tetamu aku di pagi jumaat niee....







Lupa nk ckp, lately ni kawasan rumah aku ni byk dikunjungi makhluk asing, semalam my jiran bagi tau, ada biawak kecik lepak kt shoe rack dia...OMG, giler geli aku dgr....aritu tgh baring2 kt dalam tetiba dgr bunyi bising sgt kt luar, rumah aku kan ngadap playground meaning that every afternoon parents akan bawalah anak2 dorang main kt situ...so bila aku keluar, jiran aku ckp ada cobra kt playground...guard tgh jaga sb tunggu bomba dtg...can u imagine that? siap ada cobra tu giler mcm duk kt hutan plak...padahal rumah kt tepi highway je...so by the time bomba dtg ular tu dah lari nyorok kt lubang mana tah..tapi bomba mmg cekaplah siap tau kt mana...bila bomba tarik je ular tu omakkk oiii den terkejut kingkong la...siap jerit2 lagi, eeeeiiii fobia ooooo, the other half siap jeling2 je kt aku, apahal plakkn??? aku mmg takut, tgk kt tv pun aku bole jerit2 ini siap tgk live lagi, i repeat LIVE tau.....pastu bomba bole plak mintak plastik nk msk kan ular, kata dorang plastik semua dh habis sb byk tangkap ular minggu tu.....bole gitu???

Harap2 lepas tak delah apa2 makhluk dtg...seram wooiiiii!!!




2009/09/03

Hasil misi itu

Aritukan sibuk2 buat cookies raya yg diorder, aduh letihnyer..mana tghari tu kena pi ambik anak balik sekolah, pastu sibuk nak masak utk berbuka plak...alahai Allah je yg tau mcm nk pitam aku aritu, langsung tak rehat tau!!!!...malam tu lepas maghrib, aku terus ghaib...no terawih n isyak, pagi time bangun nak siapkn sahur baru aku solat isyak...(issshhhh, jgn tiru lagu tu)..


So inilah cookies yg aku siapkan juga, masih ada lagi yg belum disiapkan...





Bahan2nya...






yg siap diadun





hasilnya....


dan juadah berbuka pula, nasi lemak ayam berempah...


Ada ayam berempah,sayur buncis goreng dgn telur, sambal bilis n telur rebus..


2009/09/01

Misi yg perlu diselesaikan...

Aduh letihnye laaaa....last weekend balik Ipoh to see my mum sakit. She was admitted at Pantai Puteri Specialist, dah 3 bulan aku tak jumpa dia, alih2 masa tgk aritu rasa sebak sgt, my mum was really sicked, dia dah tk larat nk bangun - lost weight sgt2!!! Hanya Allah je yg tahu mcmana aku rasa, but Alhamdulillah lepas dh jumpa me, my mum is getting better now!!! She really missed me...kejamnye aku!!!! (I'll promise will always go n visit you, now she's with my sister n Insyallah lepas raya ni aku akan bawa dia stay with us here)....
Ingat tahun ni nk buat kuih raya utk diri sendiri & family je..tgk2 ada pula yg nk order even aku mmg tak nak, tapi telah dipujuk rayu bagai, tak sampai hati plak...so arini, misi akan bermula kerana aku tak sanggup nk tangguh lagi...so tak pek lah teman nak tido arini!!!
Got to chow utk misi yg perlu diselesaikan....

2009/08/24

Remember dis gurl?







Entry yg lepas ada kuciterkan hal my niece nie kan, now she's already 9 months...kejap jekan dah nk setahun dah..aku adalah sgt geram sb dia sgt comei n manja...nie yg buat aku rindu nie...

Our new family

Nielah KIKI sicomel yg manja kami....anak2 happy giler dpt si KIKI nie...layan pics je dulu ye, nenanti kita citer pasal KIKI pulak....






Nak updatelah nie...

Mood rajin sudah mari....tapi tak taulah lama mana bertahannya..hehehe jom kita layan citer2 yg lama nk update tapi malasssss...








Alhamdulillah, terbuka juga hati ini utk melakukan penhijrahan, semuga diberi hidayah dariNYA agar terus ke jalan yang diredhaiNYA, AMINNNNN...the other half tersgt2lah happy sb dah lama dia suruh...(thanks b for spent a lot beli tudung & baju yg bersesuaian, muga Allah murahkan rezeki kita sekeluarga)....


2009/08/23

Selamat Menyambut Ramadhan

Wah..pejam celik pejam celik ramadhan hadir kembali...hehehe anak2 pun dh bising bila nk update ni...ni pun aku mengagahkan diri utk cuba mengupdate ye...
Hari ni hari ke-2 kita berpuasa, mcm biasalah bila dh berhenti keja ni best giler, lepas sahur terus mengemas lepas solat aku bantai tido till kul 10:00am...bestkan???
Insyallah lepas ni aku akan paksa diri ku untuk rajin mengupdate...(bole caya ke?) Sebenarnyakan ada byk benda yg ingin aku updatekan setelah sekian lama memalaskan diri...tapi tunggu ya sb aku paling benci nk menguploadkan pics...kdg2 tak leh go thru...

2009/05/13

We luv u..

Ingatkan nak update semalam, tapi tersangatlah sibuknyer (mcm biasalah)...terus terlupa!
Apa2 pun semalam birthday abang yg ke 15...tanya dia nk makan kt mana, spt biasa juga jwpannya - "ikut suka mama lah"...but dia request nk gi toys shop kt plaza masalam, s. alam...aku naik geram pun ada, dh bujang mcm ni ada ke nak beli toys lagi, tp sebab memikirkan birthday dia kan, so ikutkan jelah...abang dh berkempen sakan nk kan toys yg dah lama dia idamkan tapi bila dgr harga dia, aku kata tgk dulu....sampai sana dia merayu2 bagai, mcm2 janji pelsu mu nak ooi...so, bila dibelek ditelek..maka dptlah apa yg dia idamkannnn.....
Lepas tu dh tau nak makan kt mana sebab dh malam sgt, last2 bawa je dia gi Secret Recipe, so celebrate kt situ je lah...beli kek sebiji, nyanyilah kami anak beranak....
Abang, mama mohon dan mama selalu berdoa agar abang menjadi contoh yg baik buat adik2..jadi anak yg soleh supaya senang kami di akhirat nanti...mama harap sgt abang akan membesar menjadi anak yg dibanggai dunia dan akhirat...AMIN! HAPPY BIRTHDAY SON, WE LUV U MUCH!!!!!

2009/04/29

~Happy Besday~

Happy besday to u..happy besday to uuu..happy birthday to me.....!!!Eh?
I got the first wishes n also birthday kiss by the other half tepat kul 12:00 mlm tadi (tgh mamai2), i luv u B for being so nice n gud to me!! And this morning when aku nk berkemas kt bwh, i saw a birthday card for me...mmmm im so touched by the words...membuat aku terus senyum dan senyum!!!!Alhamdulillah, berSyukur PdMU Ya ALLAH dikurniakan hubby yg sgt menyintai dan dicintaiku....
And I also got the wishes from anak2...they bought me CROCS..saya sgt sukaaaaaaa sb kasut itu sgt tantekkkk...thank u my angels! Luv u all till the end of my life....
N hari ni aku tk payah masak...hurray!!!!
Nanti update lagi!!!!Tungguuuu...

2009/03/02

soo longg..

Ya ampun...lama giler aku tak berupdate....malas yg menguasai diriku di samping kerja2 rumah, sgt2 sibuk...pepagi dh menguruskn anak2 ke sekolah, lepas tu dah start masak...baru mandi n dpt berehat jap...pastu dh nak ambil dorang balik pulak...
Kejap je dh sebulan lebih aku menjadi suri rumah sepenuh masa...walaupun penat tapi sgt puas hati bila dpt mengadap anak2 makan, buat homework and main bersama2...biasanya sebelah malam aku dpt berehat selepas semua urusan selesai...sgt2 lega! Thanx B!!!!(Muah...sayang kt u sgt) sebab aku masih mendapat gaji from him...so taklah kering poket ku ini, disamping dapat mengpow him bila nk apa2...muga2 Allah murahkan rezeki u utk our family...
Byk benda yg aku tak sempat nak update especially birthday party dna and tsya..hopefully lepas ni dpt upload gambar2 birthday tu....

2009/01/16

Sayonaraaaa

Hari yg kutunggu dan kunanti2kn tiba kini...today is my last day after 15yrs here (my office)..perasaan aku?...tok sah ckplah, sedih ada happy pun ada. Selama ni asyik le tak sabar nk berenti tapi bila dh tiba masa, jd sangat sayu dan hiba..especially bila tgk muka bos n all frenz here!

Tghari td aku diraikan..sgt2 sedih ok! to all of them, thanks for everythings, aku sayang korang!..tapi tak pe, aku bknnyer gi jauh pun..anytime bole jumpa..

Semuga keputusan yg aku buat ini adalah yg terbaik buat aku n family!

2009/01/02

Aleesya Qaisarah






Akukan baru dpt anak sedara, here i upload my niece`Aleesya Qaisarah' pics..Buah hati pengarang jantung semua...after 4 boys akhirnya dpt gak gegirl ni...my kids pun syg sgt kat leesa ni..berebut2 nk dukung, budak tu nk tido pun tk senang..asyik kena gomol je...eeeiii gerammmm!!






leesa tgh bersirammm...cekcinye..hehehe dlm besen je....










Leesya with the baju2 yg maklong (aku le tu) belikan..


leesa pipi tembam...eeii geram, nk geget!!!





















































~Nyawa~

Tghari tadi masa nak balik rumah, hati sgt2 tersentuh menyaksikan 2 mayat terkujur di tepi jalan...entah mengapa...airmata terus mengalir laju ke pipi...Ya Allah..anak siapalah mereka2 ini?..bgmana perasaan ibu, ayah dan keluarga mereka?...aku sgt2 sedih...siapa yg salah? aku malas nak meneka..

Dan bgmanakah roh masing2 menyaksikan tubuh mereka terdampar begitu??..aku feel so down dan insaf sgt..baru 2 hari kita berada di tahun baru..inilah Takdir Yang Maha ESA. Ya ALLAH, kau panjangkan usiaku dan org2 yg amat aku sayangi...

To peoples out there, sayangilah nyawa anda....keep on remind those peoples yg u all sayang...